joycesenden.reismee.nl

Dag 1

Hallo allemaal,

Sorry voor de rare tekens, maar ?k werk d?t keer achter een Turks toetsenbord. M?jn gsm gaat snel leeg door ?nternet.

We z?jn vandaag vroeg opgestaan. Het ontb?jt zag er heel goed u?t. Ze eten h?er een soort van cake b?j het ontb?jt. D?e moest ?k natuurl?jk eten! Het ontb?jt v?ndt plaats op de bovenste verd?ep?ng. Je hebt daar echt een geweld?g u?tz?cht!

We z?jn daarna naar een Turkse un?vers?te?t gegaan. Het was de grootste un?vers?te?t d?e ?k oo?t gez?en had. Het gebouw was echt reusacht?g. We hebben gekeken naar presentat?es van leerl?ngen d?e Engels spraken. Want de leerl?ngen d?e dezelfde ople?d?ng doen als ?k ?n Nederland, kunnen helemaal geen Engels spreken. Wat de meeste Turkse mensen ook n?et kunnen.

Daarna hebben we een rondle?d?ng gekregen. Ze hebben meerdere kant?nes. Somm?ge z?en eru?t als een soort Mc Donalds. In de kant?ne op de bovenste verd?ep?ng hebben ze b?ljarttafels, playstat?ons, voetbaltafels, a?rhockeyspelletjes. Echt geweld?g! Zo?ets moeten we ook ?n Nederland kr?jgen!

De school had een u?tgebre?de lunch verzorgt. Je kr?jgt als gast echt een berg met eten. D?e kr?jg je noo?t op. Ik heb alles gewoon geprobeerd te eten. Het was wel heerl?jk.

Toen we klaar waren op d?e school z?jn we naar het hotel gegaan. We hebben de hele m?ddag mogen shoppen. Dat ?s wel raar met al d?e verkopers d?e naar je roepen en voor je spr?ngen. Ze dw?ngen je e?genl?jk om ?ets te kopen.

`s Avonds z?jn we onder een brug ?n een luxe restaurant gaan eten. Overal zag je de draden van de v?ssers boven je naar het water ?n gaan. Echt heel grapp?g om te z?en. We hebben 5-gangen gegeten voor 25 euro. Maar het was vr?j we?n?g eten wat we kregen. Er kwamen ook een Turks bandje een serenade voor ons geven.

We z?jn nog ?n de straat van ons hotel op een terrasje gaan z?tten met een groep me?den. Een ober heeft me gevraagd om te trouwen met hem, zodat h?j naar Nederland kon. H?j was pas geleden afgewezen om ?n Nederland een maand te bl?jven, dus probeerde h?j het op d?e man?er. Gekke man! We hebben hem nog wat Nederlandse woorden geleerd. Dat vond h?j wel leuk.

Ik kan trouwens de Apple-tea aanraden. Echt heerl?jk! En de Baklava ?s een heerl?jk toetje! Ik zal u?tk?jken voor mannen d?e w?llen trouwen! Tot snel!